Adatvédelmi irányelvek

Általános tudnivalók

Fontos számunkra az ön személyes adatinak védelme és személyes adataihoz fűződő jogai. Jelen iránymutatás tájékoztatást ad arra vonatkozóan, milyen adatokat tartunk nyilván, és azokat miként használjuk fel.

A szolgáltatásaink által gyűjtött adatok

Az ön által megadott adatok. A weboldalra törétnő regisztrációkor elkérünk bizonyos személyes adatokat, amelyek átasására önnek a regisztrációkor kifejezetten bele kell egyeznie. Ezek pontos köre az alkalmazott fiókazonosító szolgáltatótól (Facebook vagy Google) függ, de legfeljebb ezekre terjed ki: név, életkor, nem, profil kép, email cím, születési idő, fiókazonosító, ismerősök listája, nyelvi prefernecia, időzóna.

A szolgáltatásaink igénybevétele során Öntől megszerzett adatok. Adatokat gyűjthetünk arra vonatkozóan, hogy Ön hogyan, és milyen szolgáltatásokat vesz igénybe, például amikor tanulásra kiválaszt egy témakört, vagy amikor jó vagy rossz válaszokat ad meg az általunk szolgáltatott nyelvtanulási feladatokra.

Napló és eszköz adatok Az oldal meglátogatásakor és használatakor, vagy letölthető alkalmazás használatakor napló és eszközadatokat gyűjtünk. Ezek a következő dolgokat tartalmazzák: IP-cím, eszköz eseményadatok, például az összeomlások, rendszertevékenységek, hardverbeállítások, a böngésző típusa, verziója és nyelve, a használat és lekérés dátuma és időpontja és a hivatkozó URL, keresési kifejezések, az Ön böngészőjének vagy fiókjának egyedi azonosítására alkalmas cookie-k, a hardvermodell azonosítója, az operációs rendszerének verziója, az ön által használt eszköz egyedi eszközazonosítója.

Az adatok felhasználása

A szolgáltatásainkból összegyűjtött adatokat természetes nyelvekkel és tanulással kapcsolatos szolgáltatásaink nyújtására, fenntartására, továbbfejlesztésére, új ilyen természetű szolgáltatások fejlesztésére, szolgáltatásunk népszerűsítésére, továbbá a saját magunk és felhasználóink jogainak és biztonságának védelmére használjuk fel.

Például a napló és eszköz adatokat felhasználjatjuk felhasználóink tartalomfogyasztási szokásainak kutatására, vagy program hibák azonosítására. Email címét például felhasználhatjuk az önnel való kommunikációra, vagy - amennyiben máshogy nem rendeklezik - automatikus üzenetek küldésével értesíthetjük Önt új vagy meglévő szolgáltatásainkról. Nemét és életkorát például felhasználhatjuk az ön korosztálya által preferált tartalmak összeállításához. Ismerősei listáját felhasználhatjuk például arra, hogy ön könnyen megoszthasson ismerőseival tartalmakat vagy élményeket a weboldalunkon keresztül.

Személyes adatainak kezelésének időtartalma, módosítása és törlése

Személyes adatait legfeljebb addig kezeljük, amíg ön nem jelzi, hogy nem kívánja a jövőben igénybe venni a szolgáltatásainkat. Ebben az esetben kérésre a központi nyilvántartásunkból törlünk minden személyazonosításra alkalmas adatot. Előfordulhat hogy biztonsági másolatok között megtalálhatók maradnak személyes adatai a központi nyilvántartásunkból való törlés után is, de ezeket legfeljebb egy év után töröljük. Amennyiben Ön úgy kívánja, igyekszünk lehetőséget biztosítani személyes adatainak módósítására, információ kérésre. Megkérhetjük, hogy igazolja személyazonosságát mielőtt teljesítenénk kérését. Visszautasíthatunk az olyan kérések feldolgozását, amelyek aránytalan technikai erőfeszítést, vagy aránytalan anyagi kiadást igényelnek, vagy mások személyes adatainak védelmét veszélyeztetik. Ilyen kérések például a biztonsági másolatokon tárolt adatokat érintő kérések.

Személyes adatainak megosztása, adatbiztonság

Fontos számunkra, hogy az Ön adatai biztonságban legyenek. Ezért a személyes adatokhoz csak a fenti célok eléréséhez szükséges legszűkebb kör és azon szerződéses partnereink férhetnek hozzá, akiknek a fenti célok elérésében segítkezenek, és ilyen célból szükséges nekik ezen adatokhoz való hozzáférés. Ezen partnereink kötelesek ezen adatokat titokban tartani, és a szerződéses szolgáltatásaikon kívüli egyéb célokra nem használhatják fel az adatokat. Igyekszünk minden tőlünk tellhetőt megtenni, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá az adatokhoz. Az adatokat akkor is megoszthatjuk mással, ha Ön kifejezetten hozzájárul ehhez. Megoszthatjuk az összesített, személyazonosításra nem alkalmas adatokat a nyilvánossággal.

Vegyes rendelkezések

Személyes adatainak a jelen Adatvédelmi Irányelvben meghatározottaktól eltérő célokra történő felhasználása előtt az Ön hozzájárulását kérjük. Csak abban az esetben adjuk tovább az adatait a fennt meghatározotaktól eltérő célból az Ön hozzájárulása nélkül, ha azt jogszabály, hatóság, vagy bíróság elrendeli. Az adatokat világszerte található szerverek dolgozzák fel. Előfordulhat, hogy az Ön személyes adatait a lakhelye szerinti országtól eltérő országban lévő szerver dolgozza fel. Adatvédelmi Irányelveink időről időre módosulnak. Az Adatvédelmi Irányelvek módosításait közzétesszük ezen az oldalon, illetve amennyiben a változások jelentősek, akkor bővebb tájékoztatást is adunk.